Lumenart
Header

Meer dan licht alleen

Lumenart verlichting

Energiebesparing

In het huidig economische klimaat is energiebesparing een belangrijk agendapunt. Zeker wanneer deze energiebesparing kan worden gerealiseerd met minimale middelen. Energiebesparing bij verlichtingsinstallaties is een goed voorbeeld van een kans om met minimale investeringen een maximaal rendement in TL armatuur te behalen. Energiebesparing hoort samen te gaan met een verlaging van de exploitatiekosten, wil het echt interessant zijn. Door het toepassen van andere lichtbronnen, waarbij gekeken wordt naar een hogere lichtopbrengst met minder energie, creëren we een energiebesparing terwijl de totale lichtopbrengst gelijk blijft. Als deze lichtbron een langere levensduur en ook een verhoudingsgewijs lagere aanschafprijs heeft, wordt ook meteen de exploitatielast van de verlichting omlaag gebracht.

Deze energiebesparing heeft Lumenart al talloze keren in de praktijk toegepast. Zo hebben wij in opdracht van de Jaarbeurs Utrecht B.V. een project uitgevoerd waarbij de totale exploitatiekosten op de verlichting met circa 60% zijn terug gebracht. Door de verlichting in dit hallencomplex aan te passen (door middel van het plaatsen van nieuwe hoog rendement TL armatuur), hebben we met minimale investeringen een maximaal rendement kunnen behalen. De lichtbronnen van 400 watt werden vervangen door Philips armaturen met lichtbronnen van slechts 150 watt. Resultaat: het lichtniveau bleef gelijk, het rendement van de armatuur was verbeterd en de onderhoudskosten waren gedaald. De terugverdientijd van deze investering bedraagt nog geen 2 jaar.

Graag bekijken we ook uw situatie en maken we een besparingsadvies op maat. Hierbij wijzen wij u natuurlijk ook op eventuele subsidiemogelijkheden.

Voor meer informatie over energiebesparing kunt u altijd contact met ons opnemen.

footer

WebShop