Lumenart
Header

Meer dan licht alleen

Lumenart verlichting

Specials

Lumenart is erg actief op het gebied van speciale lichttoepassingen. Wij zijn in staat om verlichting en led verlichting dáár toe te passen, waar anderen geen mogelijkheden zien. Een goed voorbeeld hiervan is de wegdek verlichting of rijstrooksignalering zoals deze is gerealiseerd voor het project Lelystad. Op verzoek van kunstenares Hester Oerlemans hebben wij destijds een product ontwikkeld wat toepasbaar is in asfalt. De vraag was: maak een strakke lichtlijn in asfalt, vergelijkbaar met een doorgetrokken streep op het wegdek, maar dan verlicht.

Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting Wegdek verlichting


Na uitgebreid onderzoek en een zeer nauwe samenwerking met de diverse leveranciers, hebben wij een product ontwikkeld dat onder de meest extreme omstandigheden perfect toepasbaar is in asfalt of betonnen rijbanen. Het resultaat is een strakke lijn van licht die met regelmaat van kleur verandert en vele doeleinden dient. De toepassingsvorm van dit product is veel breder. Zo kan men dit product gebruiken als wegbewijzering, wegdekverlichting, rijstrook signalering op openbare wegen, rotondes of verkeerspleinen. Maar ook als accentverlichting bij gebouwen of kunstwerken.

Naast dit project hebben we inmiddels vele speciale lichttoepassingen ontworpen en uitgevoerd. Hier volgen enkele sprekende voorbeelden:

- Lichtgevende balustrade in winkelcentrum Carnisse Veste te Barendrecht

Balustrade Balustrade Balustrade


- Lichtlijnen in natuursteen in diverse winkelcentra

Lichtlijnen


- Kunstvoorwerp voor de gemeente Bernheze waarbij verlichting een belangrijke rol speelt

Bernheze


- Led verlichting in het kunstwerk ontworpen ter ere van het jubileum van Fietsfabrikant Batavus

- Van binnen uit uitlichten van glas in lood ramen van een kerk

- Een wandelpad bij een lagere school waarin de groei van kinderen wordt gesymboliseerd middels foto's afgedrukt op bestratingsmateriaal en waarin op diverse plaatsen led verlichting zijn aangebracht

footer

WebShop